Over mezelf, sinds 2013 schildercoach van Kunstmakerij Käthe


In 1998 besloot ik een cursus aquarelleren te gaan volgen en heb dit met veel plezier gedaan. Na tien jaar in deze techniek te hebben geschilderd, besloot ik om andere materialen uit te proberen.
Inmiddels zijn we 21 jaar verder en ik ben niet meer opgehouden, wel ben ik ook andere technieken en media gaan gebruiken zoals acryl en olieverf, en werk ik met een roller paletmes en andere materialen.

Het is leuk en uitdagend om jezelf steeds verder te ontwikkelen

Dan moet je wel talent hebben zeggen de mensen, maar nee, ik denk geduld en de behoefte om iets te creeren en veel oefenen en lekker bezig zijn.
Schilderen is een ontspannende bezigheid, iets waar ik me altijd op verheug en bijna elke dag doe.
.
Daarom wil ik laten zien wat ik zo al maak en wie weet inspireert het U, om het ook eens te proberen. Mijn cursisten zijn erg enthousiast en sommigen hadden nog niet eerder geschilderd, maar doen dit nu al weer 6 jaar bij mij.

Op deze site kunt je zien wat zij zoal maken.

Omdat het zo leuk is om jezelf steeds verder te ontwikkelen en er nog steeds veel te ontdekken valt, volg ik ook allerlei workshops, zoals portret schilderen a la Andy Warhol of schilderen met sructuur en een cursus portretschilderen. Onlangs nog een workshop tekenen met pastelpotlood gedaan.

Daarnaast heb ik een cursus olieverfschilderen bij kunstacademie te Wildt gedaan van twee jaar, en met succes afgerond.
Inmiddels geef ik zelf ook cursussen voor beginners en gevorderden.

Ook geef ik workshops in verschillende technieken.

Ik heb een tweejarige opleiding Beeldende Vorming aan de vrije universiteit te Arnhem gedaan en een cursus portrettekenen/schilderen gevolgd bij Alida Bouwsema in Lunteren. Daarna heb ik twee jaar een online cursus portretschilderen gevolgd en veel van geleerd. Door veel te oefenen en goed te kijken ontwikkel je een eigen stijl.

www.onlinkunstenaars.nl

Deze site promoot míjn schilderijen om zodoende méér bekendheid te krijgen.